Tillbaka till behandlingar

Injektioner och skin rejuvenation

På Allavie Clinic utför Anneli Henriksson, legitimerad sjuksköterska injektionsbehandlingar med Botox Vistabel och Fillersbehandlingar med Juvéderm eller Restylane. Hon behandlar även ytliga kärl/ådernät (sk sklerosering) på kroppen med injektioner. Vidare erbjuder hon skin boosters för hudföryngring, Belkyra för dubbelhaka samt Fibroblast Ögonlocksplastik utan kniv (även kallad plasmabehandling)– den hetaste nyheten inom skönhetsindustrin!

Nyhet! AquaGold ”the golden cocktail” Det senaste inom medicinsk hudvård. En blandning av vitaminer, mineraler, botox och hyaluronsyra stämplas ned i huden med nålar belagda med 24k guld. Ger huden en fin lyster, reducerar fina linjer, minskar porer, reparerar solskador etc.

Vår sjuksköterska finns hos oss i Östersund utvalda dagar för behandling och kostnadsfri rådgivning ring 063-51 25 45 eller maila på info@hudateljen.com för att boka en tid som passar dig.

Injektioner och skin rejuvenation

Fillers och botox från Juvederm & Restylane Injektioner med fillers och botox används över hela världen i syfte att motverka ålderstecken på ett skonsamt sätt. Fillers, Vistabel/Botox och Mikro-injektioner med vitaminer och hyaluronsyra är ett utmärkt komplement till andra hudförbättrande/hudföryngrande behandlingar. Med hjälp av olika former av injektioner kan du vrida klockan tillbaka och återfå en del av fylligheten och jämnheten i huden som du naturligt förlorar med åldern. Åderbråck och ådernät Behandling av mindre åderbråck och kärlbristningar, sk. spider, spindelnät behandlas framgångsrikt med hjälp av injektioner. I våra behandlingar använder vi Aethoxysklerol som tas väl emot av kroppen. Mängden Aethoxysklerol beror på kärlens tjocklek, utbredning och individuella variationer.

Resultat

Med åldern minskar hyaluronsyran i huden och vi börjar få fina linjer, som med tiden blir rynkor. Med fillers kan du släta ut rynkorna vilket ger dig ett piggare utseende. Med åldern blir även våra ansiktskonturer mindre skarpa och då kan du med fillers lyfta kinder, haka samt definiera läpparnas form och kontur. Botox/Vistabel är en muskelavslappnade injektion i syfte att lyfta, släta ut samt minska uppkomsten av linjer och rynkor. Mikro-injektioner med NCTF Vitamincocktail saktar ner hudens åldringsprocess. Med en blandning av vitaminer, aminosyror, koenzymer, nukleinsyror, mineraler, antioxidanter samt hyaluronsyra stimuleras och återfuktas huden samtidigt som den får näring. Behandling av mindre åderbråck och kärlbristningar sker genom att läkaren med mycket fina nålar injicerar Aethoxysklerol i aktuella kärl. Kärlen klistrar ihop och försvinner successivt eftersom de inte längre används av kroppen. Blodet hittar omgående nya friskare vener att leda blodet igenom. Behandlingen är skonsam och utan större obehag. Ibland måste behandlingen upprepas några gånger innan kärlet förblir stängt. Är det större områden som ska behandlas delar man upp behandlingen på fler tillfällen.

Fakta och FAQ

Vad är fillers?

Fillers består av en gele som innehåller hyaluronsyra, en sockerart som vi naturligt har i huden och som bevarar hudens fuktbalans. Med åldern minskar halten hyaluronsyra i huden, linjer börjar uppstå och med tyngdkraften dras huden neråt och bildar veck. Med fillers kan man således fylla på med hyaluronsyra där det behövs. Beroende på vad man vill återskapa använder man sig av olika fillers. Vissa fillers används ungefär som mesoterapi, dvs. de injeceras över hela huden för att återfukta, andra fillers används för att definiera linjer och ytterligare andra för att skapa volym och för att lyfta.

 • Vanliga linjer som behandlas är; marionettlinjer, vertikala läpplinjer, nasolabialveck, kråksparkar och pannrynkor.
 • Vanliga områden för lyft, volym och definition är; kindben, käklinje, haka och läppar.

Vad är Botox och Vistabel?

Vistabel och Botox är olika varumärken på ett läkemedel som består av botulinumtoxin A och används både inom sjukvården och estetisk vård i en muskelavslappnande behandling. Behandlingen syftar till att försätta utvalda muskler i ansiktet i ett avslappnat tillstånd. På så sätt kan man uppnå både lyft och utslätning av linjer och rynkor, eftersom våra muskler verkar två och två i motsatt riktning.

Vad är Aethoxysklerol?

Aethoxysklerol är ett läkemedel som med mycket fina nålar injiceras ämnet i aktuella kärl. Kärlen klistrar ihop och försvinner successivt eftersom de inte längre används av kroppen. Blodet hittar omgående nya friskare vener att leda blodet igenom.

Vad ska jag tänka på inför en behandling?

 • Konsultera alltid en läkare eller sjuksköterska innan du genomgår en behandling med fillers eller Botox/Vistabel. Det är viktigt att att du tillsammans med behandlande läkare noga går igenom vilka resultat du vill uppnå.
 • Konsutera alltid en läkare innan du genomgår en behandling med Aethoxysklerol.
 • Om du är mycket känslig för nålstick rekommenderar vi att du behandlar området med lokalbedövande salva för att minska smärtan, t ex Embla-kräm som finns att köpa receptfritt på apoteket. En del av injektionerna innehåller även bedövningsmedel för att underlätta behandlingen.

Vad händer under behandlingen?

 • Området som behandlas rengörs och decinfeceras.
 • Med små stick injeceras produkten i de områden som ska behandlas.
 • Med fillers masseras gelen lätt för att skapa den form som önskas.

Vad händer efter behandlingen?

 • Det behandlade området kan få ömhet och en svullnad som håller i sig i 2-3 dagar. I vissa fall kan man även få blåmärken, men dessa är små och försvinner fort.
 • Under det första dygnet rekommenderar vi att man undviker alkohol och smink.
 • Vid behandling med Vistabel/Botox så ska man undvika att böja sig ner. Vidare är det bra om man sover på rygg med lätt uppåtriktande stöd.
 • Under de två första dygnen rekommenderar vi att man undviker träning.
 • Under de två första veckorna rekommenderar vi att man undviker sol, extrem kyla och olika typer av bastubad.
 • När det gäller behandling av ådernät så rekommenderar vi att man använder kompressionstrumpa upp till 3 veckor efter behandlingen samt kompressionsbandage upp till 1 vecka efter behandlingen. Detta för att hjälpa blodcirkulationen och blodet att hitta nya, friska vener för transport av blodet. Efter behandlingen blir kärlet rött, en tid därefter blått, för att från ca 3 veckor sakta försvinna.

Hur länge varar resultatet?

 • Fillers och Vistabel/Botox som vi använder har  temporär verkan. Om du beslutar dig för att inte fortsätta med injektioner kommer hyaluronsyran i fillers att absorberas naturligt i huden utan att lämna några spår och effekten kommer succesivt att försvinna. På liknande sätt upphör verkan i muskeln där du valt att injecera Vistabel/Botox.
 • Beroende på behandling så består effekten olika länge. Generellt har vi valt att arbeta med produkter som behåller resultatet så länge som möjligt.
 • När det gäller behandling av ådernät så kommer behandlingen med stor sannolikhet att få upprepas årligen då uppkomsten av ådernät i vissa fall är genetiska.