Tillbaka till behandlingar

Hårborttagning med IPL

Vi jobbar med Powerlite IPL. Powerlite IPL är svensktillverkad, marknadsledande, har funnits på marknaden i snart 20 år och är känd för sina fina resultat. IPL (intensivt pulsat ljus) är en väldokumenterad och beprövad metod för permanent hårborttagning. Ljuset förstör hårsäcken så att inget nytt hår kan växa fram. Behandlingen är snabb, säker och effektiv och kan utföras både i ansiktet och på kroppen.

Vi utför även hårborttagning med diatermi och vaxning. Så vi har någon metod för alla. Välkommen på kostnadsfri konsultation där vi ser vilken metod som är bäst lämpad för dig.

 

Resultat

För att du som kund ska uppnå önskvärt resultat så behöver valt område vanligtvis behandlas 6 till 8 gånger. I vissa fall räcker det med 4 behandlingar och vissa fall behövs upp till 10 behandlingar. Du behandlas normalt med ett intervall på 6-12 veckor.

Resultatet beror på din kropps förutsättningar. De hårsäckar som förstörs är borta permanent. Nya hårsäckar kan komma att bildas då vi alla har vilande hårsäcksanlag i huden. Detta sker t ex  vid hormoniella förändringar i kroppen.

 

Fakta och FAQ

Vad är IPL

Det bredspektrade ljuset distribueras i pulser där varje så kallad flash omfattar ett pulståg av ljus som kommer och går med intervall på en eller ett par mikrosekunder. Ljuset söker och finner hårsäckens pigment/melanin, omvandlar ljusenergi till värme (ca 70 grader C) som förstör hårsäcken. För permanent hårborttagning används ljusets röda spektra.

Eftersom ljuset söker pigmentet/melaninet så krävs det att hårstrået innehåller det. Vita och gråa hårstrån har inget pigment och kan därför inte behandlas med IPL eller annat ljus. Det kan även uppstå problem med vissa röda hårfärger. Det måste finnas en kontrast mellan hudens ton och hårfärg. Ju ljusare hud och ju mörkare hårstrån, desto bättre fungerar metoden. Om du vill veta om metoden passar just dig för permanent hårborttagning så rekommenderas en konsultation med en hudterapeut.

Vad ska jag tänka på inför en behandling?

 • Konsultera alltid en hudterapeut om vad som gäller just för dig.
 • Låt håret växa inför konsultation så att hudterapeuten kan göra en adekvat bedömning.
 • Området som ska behandlas ska vara nyrakat (inte tidigare än kvällen före behandling).
 • Sola inte området som ska behandlas under 4 veckor före behandling. Hud som är pigmenterad riskerar att brännskadas.
 • Använd inte brun-utan-sol eller karotenpreparat under 4 veckor före behandling.
 • Använd vattenbaserad fuktgivare på huden som ska behandlas så att huden är maximalt mättad på fukt.

Vad händer under behandlingen?

 • En kontakt-gel läggs på området som ska behandlas.
 • Hudterapeuten går över området med ljuskällan som avger pulser av ljus som känns som små stick. Beroende på individ och område kan det kännas mer eller mindre.
 • Efter behandlingen lägger hudterapeuten på en återfuktande gel.

Vad händer efter behandlingen?

 • I vissa fall kan området bli lite rött, men vanligtvis så känner man ingenting alls.
 • Sola inte området och använd inte brun-utan-sol eller karotenpreparatat en vecka efter behandling.
 • Använd solskydd med hög faktor då det behandlade området kan bli känsligt för ljus.

När kan jag upprepa behandlingen?

 • Beroende på var på kroppen du tar bort hår ska du ha 8-10 veckor mellan behandlingarna. Detta beror på att ljuset endast kommer åt de hår som befinner sig i tillväxtfasen och vi vill ge det andra håret tid på sig att komma in i tillväxtfasen för att maximera behandlingsresultatet.