Diatermi & Epilering

Diatermi betyder ”genom värme” och är en behandling som bränner vävnad med hjälp av elström. Med diatermi kan vi bland annat ta bort hudflikar/fibrom, keratoser, åldersvårtor, födelsemärken, leverfläckar mm. Det är en ytlig behandling och lämnar minimala märken. Jämförbart med ”skrapsår” som sedan ska läka av sig själv.

Vi vill att man kollat upp alla märken som ska tas bort och fått godkänt av läkare/hälsocentral att ta bort dessa innan behandling.

Epilering:

Epilering tar bort generande hårväxt permanent och kan behandla alla typer av hår. Vid behandlingen förs en tunn nål ner i hårsäcken. Högfrekvent växelström slås på till nålens spets och värmen skadar hårsäcken permanent så att hår inte kan växa ut igen. Behandlingen tar tid eftersom varje hårsäck måste behandlas var för sig. Detta är en klassisk och effektiv metod som vanligtvis används på mindre områden där hårväxten inte är så tät, till exempel ansikte, haka, hals, överläpp, mage och runt bröstvårtor. Metoden används även för att ta bort hårstrån som saknar pigment och på områden där IPL inte ger resultat.